Наши контакти:+380955075999
leshoz.org@gmail.com 

                                  

Рецепт курки барбекю на дровах

Рецепт курки барбекю на дровах": Опануйте мистецтво приготування їжі на відкритому повітрі

 

Приготуйтеся вдосконалити свої навички приготування на грилі за допомогою нашого чарівного рецепта курки барбекю на дровах. Розпаліть свій гриль, зберіть улюблені дрова і приготуйтеся насолоджуватися димним і соковитим смаком.

- Ціла курка, порізана на шматки (або курячі стегна, барабанні палички тощо)

- Натирка для барбекю (магазинна або домашня)

- Соус барбекю (за бажанням)

- Деревні шматочки або тріска (гікорі, мескіт, яблуко або пекан).

1. Почніть із попереднього розігрівання дров'яного гриля до температури 300-325°F (150-160°C), використовуючи деревні тріски або шматочки листяних порід для надання курці характерного димного аромату.

2. Поки гриль розігрівається, щедро натріть шматки курки улюбленою натиркою для барбекю, намагаючись рівномірно покрити всі боки. Залиште курку при кімнатній температурі на 15-20 хвилин, щоб вона ввібрала аромати.

 

3. Коли гриль буде готовий, покладіть приправлені шматочки курки прямо на решітку, розташувавши їх шкірою догори, щоб домогтися максимального аромату і ніжності.

4. Закрийте кришку гриля і залиште курку готуватися приблизно на 45 хвилин - 1 годину, залежно від розміру шматочків, періодично перевертаючи їх, щоб забезпечити рівномірне приготування і підрум'янювання.

 

5. У процесі приготування додавайте в гриль тріски або шматочки дерева в міру необхідності, щоб підтримувати постійний рівень диму і посилювати димний аромат курки.

 

6. В останні 10-15 хвилин приготування, за бажанням, полийте курку соусом барбекю, щоб вона карамелізувалася й утворила апетитну глазур.

 

7. За допомогою термометра для м'яса перевірте внутрішню температуру курки, домігшись показань 165°F (74°C) для безпечного вживання.

 

8. Коли курка досягне бажаної температури та набуде гарного золотисто-коричневого кольору, обережно зніміть її з гриля та перекладіть на сервірувальне блюдо.

9. Перед подачею дайте курці відпочити кілька хвилин, щоб соки розподілилися, а аромати поєдналися.

 

10. Подавайте курку барбекю з дров'яного гриля гарячою з улюбленими гарнірами та соусами барбекю, щоб отримати апетитну страву, яка неодмінно справить враження.

За допомогою цього простого у виконанні рецепта ви зможете оволодіти мистецтвом приготування їжі на відкритому повітрі та створити ніжну, ароматну курку барбекю, що змусить усіх повернутися за добавкою. Розпалюйте гриль, вдихайте аромат диму і приготуйтеся насолодитися смаком літа!"